Trends

Vlaamse Netflix?

Weer een streamingsdienst?

Na Netflix, Disney en Amazon Prime komt er nu dan ook een Vlaamse streamingsdienst. Het gaat om een samenwerking tussen dpg media waar VTM en HLN deel van uitmaken en telecombedrijf Telenet. Dit platform zal de niet gewone tv-kijkers in de watten leggen, door exclusieve series aan te bieden en series die op tv komen vroeger beschikbaar te maken. Telenet deed hier reeds al enkele testen mee zo heeft het telecombedrijf vorig jaar 2 series maanden op voorhand aangeboden in de ons welbekende Play store en dit werkte bijzonder goed. 

Netflix maakt tv kapot

Netflix startte vorig jaar goed, het bedrijf kreeg er bijna 10 miljoen nieuwe gebruikers bij in het eerste kwartaal. Het Amerikaanse bedrijf krijgt meer klanten binnen buiten de VS dan binnen de vs. Het is zeker geen nieuw gegeven dat Netflix momenteel de reguliere tv maatschappijen onder druk zet. Onze maatschappij wordt gekenmerkt door digitalisatie en personalisatie. Netflix is op ieder apparaat beschikbaar en kent door zijn algoritme een personalisatie die ongeloofelijk goed zijn kijkers kent. Dit algoritme is de reden dat deze streamingsdienst de wereld ging domineren. Generaties zoals Alpha, Z en Y zijn mensen die ervan houden om alles op maat voor zich te krijgen en liefst zo toegankelijk mogelijk, daarom kent Netflix zo’n succes. We zagen ook enkele maanden geleden Disney die aankondigt te beginnen met hun eigen platform, dit zijn de eerste tekenenen van druk die wordt uitgeoefend op het bekende Netflix. 

 

Uit de bronnen die langsonder vermeld zullen worden, kan je lezen dat sinds 2019 voor het eerst het aantal tv-abonnementen gezakt zijn. Dit duid nog maar eens hoe belangrijk de alternatieven zijn voor het ‘gewone’ tv kijken. Telenet en zijn partners zullen nu dan ook gaan inzetten op deze markt. Ze zullen natuurlijk enkel hun focus kunnen leggen op de Vlaamstalige gebieden of Nederlandstalige gebieden waardoor hun afzetmarkt veel kleiner is dan die van de wereldwijde spelers. Uit het interview uit terzake hoor je ook de CEO van Telenet dit bevestigen. Hij gelooft er wel in dat als de volledige Vlaamse televisiesector de handen in elkaar slaat deze zullen slagen in het maken van een waardige streamingdienst waarvoor mensen zullen willen betalen. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *